Jukka Oksanen

Motivointi työvälineenä

  • Motivointi työvälineenä
  • Motivointi työvälineenä
  • 2. painos, 2014
  • ISBN 978-952-451-613-6
  • Nidottu, 275 sivua
  • Tilausnumero 636746110

kpl

Kuvittele, että sinulla on 20 minuuttia aikaa saada sinulle täysin vieras ihminen luottamaan sinuun ja kertomaan häntä painavasta asiasta. Mistähän narusta kannattaisi vetää? Ja aika alkaa nyt. Aika kuluu, tik tak tik tak. Kyseletkö valtavan määrän kysymyksiä vai istutko hiljaa ja kuuntelet? Et varmaan olettanutkaan heti pääseväsi lähipiiriin?

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset voivat kohdata päivittäin kymmeniä uusia ihmisiä. Tiukan tapaamisajan puitteissa pitää pystyä paneutumaan syvällisesti kohdattavan ongelmaan ja etsiä siihen ratkaisua yhdessä asiakkaan kanssa. Ei siis mikään helppo tehtävä.

Haasteellista motivoinnista tekee, että vaikka ihminen kuulisikin olevansa vaarassa sairastua tai ajautua vielä hankalampaan tilanteeseen, ei se useinkaan motivoi häntä muuttamaan toimintaansa. Se vasta turhauttaakin, kun faktat on kerrottu ja asiakas ei silti halua muuttua. Tässä kohtaa punnitaan ammattitaito: kuinka motivoidaan muutokseen?

Motivointi työvälineenä -kirja on tarkoitettu juuri sinulle, joka kohtaat ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa ja haluat ohjata heitä saavuttamaan tavoitteitaan. Se on kuin kädenojennus kiireiselle ammattilaiselle, joka tarvitsee työhönsä hyviä menetelmiä kohtaamisen ja motivoinnin tueksi.

Kirjasta löydät tietoa tunteiden, arvojen ja ympäristön vaikutuksesta motivointiin sekä 10 hyödyllistä motivointiharjoitusta erilaisiin asiakastilanteisiin. Löydä uusia toimintatapoja ja oma tyylisi motivoida!