Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Myötätunnon mullistava voima
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
TARJOUS 9,90 €
Hinta voimassa 14.4.2024 asti Normaalihinta 45,00 € Normaali jäsenhinta 38,30 € Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2017
  • ISBN 978-952-451-779-9
  • Sidottu, 317 sivua
  • Tilausnumero 184058619

Anne Birgitta PessiFrank MartelaMiia Paakkanen (toim.)

Myötätunnon mullistava voima

Päivittäistä auttamistyötä tekevänä joudut selviytymään monien paineiden, vaatimusten ja muutosten keskellä. Olet saattanut alkuun päätyä alalle juuri myötätunnon kutsumuksesta. Paineiden alla uskosi siihen, että sinulla on aikaa ja mahdollisuuksia tehdä myötätunnosta totta, voi kuitenkin helposti rapautua. Interventiot, jotka kutsuvat kehittämään myötätuntoa sosiaali- ja terveysalan työssä, auttavat palauttamaan henkisiä ja tunnepohjaisia voimavaroja.

Useat tutkimukset korostavat myötätunnon vaikutusta loppuun palamisen vähentämisessä. Kun organisaatiot tarjoavat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille apukeinoja, joiden avulla he pystyvät puhumaan myötätunnosta työssään ja oppimaan myötätuntoon liittyviä taitoja, työn merkityksellisyyden kokemus sekä työssä koettu tyydytys vahvistuvat. Keskinäinen myötätunto hehkuu siis asiakkaisiin ja potilaisiin ja heidän hyvinvointiinsa saakka.

Myötätunnossa on kyse arkisesta asiasta, jolla on suuri, mullistava voima. Tämän kirjan tavoitteena on edistää myötätuntoisuutta elämässä ja erityisesti työorganisaatioissa tarjoamalla näkökulmia myötätuntoa koskevan tieteellisen tutkimuksen pohjalta. Kirjassa avataan myötätunnon yhteyksiä niin terveyteen, luovuuteen, merkityksellisyyteen kuin psykologiseen turvaan. Siinä myös esitellään, miten luonteenvahvuuksia, palvelevaa johtamista tai vapaaehtoistoimintaa voidaan käyttää myötätunnon edistämisessä.

Teos toimii käsikirjana, jonka avulla voit syventää omaa ymmärrystäsi ihmisluonteesta ja myötätunnon perusolemuksesta. Kirjan avulla voit edistää myötätuntoa omalla työpaikallasi, olitpa sitten työntekijä, esimies tai muu työyhteisöön vaikuttaja. Käytännön näkökulmat sopivat erinomaisesti myös työelämän ulkopuolella myötätunnon ja -innon sekä itsemyötätunnon edistämiseen.

  • 1. painos, 2017
  • ISBN 978-952-451-779-9
  • Sidottu, 317 sivua
  • Tilausnumero 184058619

Arvostelut kirjasta Myötätunnon mullistava voima

Aina ei tieto lisää tuskaa

Kirja oli lukemisen arvoinen ja voin suositella sitä muillekin aiheesta kiinnostuneelle. Maailmassa pitäisi olla enemmän myötätuntoa.

- JariS

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.