Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Afasia
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 38,00 €
JÄSENELLE 34,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2018
  • ISBN 9789524954402
  • Nidottu, 443 sivua
  • Tilausnumero 100060827

Anu KlippiAnna-Maija Korpijaakko-HuuhkaMatti LehtihalmesPirkko Rautakoski

Afasia

Aikuisiän kielihäiriöiden aivoperusta ja kuntoutus

Afasiaksi kutsutaan aikuisiällä syntyneitä kielellisiä häiriöitä, jotka voivat ilmentyä niin puheessa ja sen ymmärtämisessä kuin lukemisessa ja kirjoittamisessakin. Viestintätaitojen ongelmat kaventavat sosiaalista elämää ja heikentävät elämänlaatua.

Kielen häiriöt koskettavat suoraan satojatuhansia aikuisia suomalaisia, ja määrä moninkertaistuu, kun mukaan lasketaan afaattisten ihmisten omaiset, ystävät ja työtoverit. Yleisimmin afasiaa aiheuttavat aivoverenkiertohäiriöt, mutta se vaikeuttaa yhä useammin myös esimerkiksi muistisairaiden vanhusten elämää.

Teoksessa esitellään kattavasti afasian syntymekanismeja, kielihäiriöiden tutkimista sekä kuntoutusmenetelmiä. Kuntouttamisessa auttavat aivotutkimuksen uusimmat tulokset: kielellisiä taitoja voidaan elvyttää, sillä vaurion jälkeen aivojen hermoverkostot muotoutuvat uudelleen. Tärkeintä on löytää keinoja, joiden avulla afaattinen ihminen pystyy kommunikoimaan arjen vuorovaikutustilanteissa.

Afasia-teoksen monipuolisessa kirjoittajakunnassa on logopedien lisäksi aivo- ja muistintutkimuksen, neurologian ja kielitieteen asiantuntijoita sekä puheterapeutteja.

”Ilman kuntoutusta ja muita tukitoimia afasia voi merkittävästi heikentää afaattisen ihmisen toimintakykyä ja haitata hänen mahdollisuuksiaan osallistua elämän eri toimintoihin, esimerkiksi koulutukseen ja työelämään. Ilmaisu- ja ymmärtämisvaikeuksistaan huolimatta afaattinen ihminen on älykäs aikuinen, joka pystyy päättämään itseään koskevista asioista.”

”Yhtä sitkeä kuin uskomus aivojen uusiutumiskyvyttömyydestä on ollut käsitys, että kielihäiriöstä toipumiselle on selkeä aikaraja. Tämä on yleisesti vaikuttanut myös kuntoutuspäätöksiin.”

”Hyvän kuntoutuksen periaatteita on vaikea noudattaa. Vaikka esimerkiksi moniammatillinen työskentely on akuuttihoidosta vastaavissa paikoissa ehdottoman keskeistä, se ei perusterveydenhoidossa enää toteudu, koska sieltä puuttuvat erityistyön, varsinkin puheterapian ja neuropsykologisen kuntoutuksen tekijät.”

  • 2018
  • ISBN 9789524954402
  • Nidottu, 443 sivua
  • Tilausnumero 100060827

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.