Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Kuinka olla piittamatta p*skaakaan - työkirja
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 33,90 €
JÄSENELLE 30,50 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2023
  • Sidottu, 184 sivua
  • Tilausnumero 100087224

Mark Manson

Kuinka olla piittamatta p*skaakaan - työkirja

TÄHÄN IKÄÄN MENNESSÄ OLEN EHTINYT PITÄÄ LUKUISIA ASIOITA AIVAN HELVETIN TÄRKEINÄ.

OLEN TOISAALTA PITÄNYT MONIA ASIOITA AIVAN HELVETIN SAMANTEKEVINÄ...

... JA ENSIARVOISEN TÄRKEÄKSI ON OSOITTAUTUNUT SE, MISTÄ KAIKESTA OLEN PÄÄTTÄNYT OLLA PIITTAAMATTA PASKAAKAAN.


Kun kirjoitin esikoiskirjani Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan, halusin tehdä siitä erilaisen self help -oppaan. En halunnut puhua positiivisuudesta vaan ongelmien vääjäämättömyydestä. En halunnut puhua menestymisestä vaan menetysten ja epäonnistumisten kanssa pärjäämisestä.
Mark Manson

Tähän työkirjaan kootut tehtävät eivät kerro, mitä kuuluu arvostaa ja millainen ihmisen kuuluu olla, vaan niiden on tarkoitus auttaa sinua saamaan parempi käsitys siitä, mikä sinulle itsellesi on arvokasta ja millainen tyyppi haluaisit olla.

Työkirja on jaettu viiteen osaan:

Ensimmäisessä osassa on pari lämmittelyharjoitusta: yleisluontoisia kysymyksiä siitä, minkälaisia asioita elämältä toivot, mitä haluaisit saavuttaa ennen kuin kuolema korjaa ja niin edelleen. Vastaaminen voi olla sekä hauskaa että hyödyllistä, mutta ensisijainen tarkoitus on kuitenkin johdatella lukija työkirjan täyttämistä edesauttavaan mielentilaan.

Kirjan toisessa osassa keskitytään kielteisten tunteiden kanssa pärjäämiseen. Useimpien on vaikea hahmottaa, mistä kannattaa piitata ja mistä ei, koska paha olo, suuttumus ja suru sumentavat näkökyvyn. Syvällisiä kysymyksiä on vapaa pohtimaan vasta, kun oppii pärjäämään kielteisten tunteiden kanssa ja/tai kanavoimaan ne rakentavalla tavalla.

Kolmannessa osassa paneudutaan valitsemiseen ja vastuuseen. Kaikista meistä on mukava helliä sellaista harhaista kuvitelmaa, ettemme ole itse valinneet mitään ongelmistamme, vaan epäreilu maailmankaikkeus on sälyttänyt ne kaikki kannettavaksemme. Totuus on kuitenkin se, että suurin osa elämästä on omien valintojen tulosta ja että ongelmien ratkaisu on mahdollista vasta, kun tunnistaa valintansa — ja valitsee vastaisuudessa paremmin!

Kun sitten kolmannen osan jälkeen olemme aivan helvetin sujut tunteidemme kanssa ja tiedostamme ongelmamme, päästään vihdoin asiaan ja neljänteen osaan: Mitkä asiat sinä valitset tärkeysjärjestyksesi huipulle? Minkä toivoisit olevan korkeammalla prioriteettilistallasi? Entä mille haluaisit nakata paskat? Ovatko nämä hyviä piittaamisen tai piittaamatta jättämisen kohteita? Tässä osassa keskitytään arvoihin — mistä olemme päättäneet välittää ja pitäisikö prioriteettilistaa rukata tavalla tai toisella.

Näiden vaikeiden kysymysten kautta edetään viidenteen osaan eli seikkaperäiseen toimintasuunnitelmaan. Harjoitusten kautta pääset perehtymään siihen, mihin aikasi kuluu ja heijastaako ajankäyttösi edellisessä osassa kartoitettuja sinulle tärkeitä asioita. Viidennen osan lopussa ideoit itsellesi konkreettisia tekoja, joilla pääset kohti tavoitteitasi.

Sitten onkin sinusta itsestäsi kiinni, että menet ja ihan oikeasti, tiedätkö, myös teet mitä olet suunnitellut.

Tutustu myös Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan -kirjaan.

  • 2023
  • Sidottu, 184 sivua
  • Tilausnumero 100087224

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.