Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Inkluusio onnistuu!
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,90 €
JÄSENELLE 29,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-397-1
  • Nidottu, 323 sivua
  • Tilausnumero 100087923

Anni LoukomiesSonja Laine

Inkluusio onnistuu!

Näin rakennat inklusiivisen toimintakulttuurin

Inkluusio on vain kaunis ajatus! Inkluusio ei onnistu nykyisillä resursseilla! Pienryhmät takaisin! Keskustelu inkluusion ympärillä käy kuumana.

Tämän ajankohtaiseen tutkimustietoon nojautuvan kirjan tarkoituksena on kirkastaa inkluusiokäsitettä ja oikaista siihen liittyviä väärinymmärryksiä.

Teoksessa määritellään inkluusioon liittyvät keskeiset käsitteet ja yhdistetään uusinta tutkimustietoa konkreettisiin ehdotuksiin inklusiivisen toimintakulttuurin luomiseksi. Ratkaisuja etsitään paitsi koulun eri toimijoiden näkökulmista myös erityisesti jokaisen oppilaan yksilöllisten tarpeiden näkökulmasta. Opettajalla on mahdollisuus käyttää osaamistaan sellaisen ryhmäkulttuurin luomisessa, jossa jokainen saa olla oma itsensä omine yksilöllisine piirteineen.

Kirjassa:

1. määritellään inkluusion käsite, tarkastellaan inkluusion taustalla olevia sitoumuksia ja tutustutaan inkluusioon läheisesti liittyviin käsitteisiin.

2. käsitellään inklusiivisen toimintakulttuurin kehittämistä.

3. tarkastellaan ja kuullaan koulun eri toimijoiden näkemyksiä siitä, miten inkluusio saadaan onnistumaan.

Lukujen lopussa on listamuotoinen tiivistelmä keskeisestä sisällöstä ja kysymyksiä, joita yksittäinen opettaja tai koko työyhteisö voi osaan perehtymisen jälkeen pohtia.

Avaa tämä kirja ja saat tietää, miten inkluusio voi onnistua! Kirja on hyödyllistä luettavaa opettajille ja muille alan ammattilaisille, opettajaksi opiskeleville, huoltajille sekä päättäjille.

Kirjailijoiden terveiset:

Keskustelu inkluusiosta ja sen onnistumisen edellytyksistä ei voi onnistua, jos keskustelijat ymmärtävät käytettävät käsitteet eri tavoin. Yhteinen käsitteenmäärittely on edellytys keskustelulle, käydäänpä keskustelua millä foorumilla tahansa. Vain yhteisen ymmärryksen pohjalta voidaan päästä keskustelemaan konkreettisista toimista.

Lopulta pois lähettämisen ajatuksen ihannoinnin sijaan päästään kehittämään keinoja, joilla jokaista oppilasta tuetaan ja arvostetaan yhteisön arvokkaana jäsenenä. Inkluusiokäsitteen yksiselitteisen määrittelyn tulee sisältyä opetusta ohjaaviin asiakirjoihin, jolloin käsitteen sisällöstä neuvottelemisen sijaan päästään ratkaisujen pohdinnan tasolle.

Tämä kirja on kirjoitettu hyvin läheltä käytännön koulutyötä. Me kirjoittajat olemme ennen kaikkea opettajia: meillä on pitkä kokemus luokanopettajan työstä, ja olemme koko kirjoistusprosessinkin ajan työskennelleet täysipäiväisesti luokanopettajina helsinkiläisessä koulussa. Inkluusio ja eri näkökulmat siihen ovat meille arkipäivää käytännön tasolla.

FT (KM, LO, AO, ELO) Anni Loukomies toimii Helsingin yliopistossa Viikin normaalikoulun luokanopetuksen lehtorina, opettajankouluttajana ja tutkijana sekä vierailevana tutkijana Johannesburgin yliopistossa Etelä-Afrikassa. Hänellä on yli kahden vuosikymmenen kokemus opettajan työstä. KT (KM, LO) Sonja Laine toimii Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun luokanopetuksen lehtorina. Hänellä on pitkä työkokemus niin opettajana, opettajankouluttajana kuin tutkijana.

  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-397-1
  • Nidottu, 323 sivua
  • Tilausnumero 100087923

Arvostelut kirjasta Inkluusio onnistuu!

Avasin kirjan muutamista kohdista ja joka kerta tuli kiinnistavaa luettavaa jopa varhaiskasvatuksen erityisopettajalle, vaikka tämä kohdentuu tarkemmin koulun puolelle.

- Veo

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.