Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Neurokirjon oppilas
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,90 €
JÄSENELLE 29,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-335-3
  • Nidottu, 325 sivua
  • Tilausnumero 100088278

Maria Matilainen

Neurokirjon oppilas

Opettajan ja ohjaajan työkalupakki

Tämä kirja syntyi syvästä halusta olla neurokirjon lasten ja nuorten puolella.

Kirjan työkalupakki auttaa tunnistamaan neurokirjon lasten ja nuorten kouluarjessa näkyviä haasteita ja vahvuuksia sekä etsimään toimivia keinoja tunteiden säätelyn, käyttäytymisen ja oppimisen pulmiin. Kirjassa esitellyt käyttäytymisterapeuttiset työtavat on todettu vaikuttavuudeltaan parhaiksi keinoiksi neurokirjon oppilaiden haasteiden työstämiseen. Haasteiden rinnalle tarvitaan voimaa antavia asioita, kuten oppilaan vahvuuksien hyödyntämistä, taitoharjoittelua ja positiivisia kohtaamisia.

Teos tarjoaa peruskoulun opettajille ja ohjaajille runsaasti keinoja, joiden avulla voi tunnistaa oppilasta kuormittavat asiat, sujuvoittaa kouluarkea ja tukea oppimista. Lisäksi käsitellään toimivaa yhteistyötä vanhempien kanssa ja työssäjaksamista.

Työtietokoneeni taustakuvana lukee isoin kirjaimin
”Jokainen lapsi haluaa onnistua” ja
”Lapset toimivat oikein, jos osaavat”.

Kuluneet vuodet pienten erityisten lasten ja nuorten seurassa ovat opettaneet keksimään yhä uusia keinoja onnistumisen takaamiseksi. Olen kohdannut upeita ammattilaisia, jotka ovat keksineet hienoja tapoja ylittää esteitä. Olen elänyt ammattilaisten seurassa, jotka ovat nähneet hyvän lapsessa ja iloinneet hänestä juuri sellaisena kuin hän on. Olen ollut läsnä myös hetkissä, joissa lapsessa ei ole nähty mitään hyvää. Olen kuullut puhetta, jota lapsen ei ikinä pitäisi kuulla itsestään.

Olen ymmärtänyt, että usein keinottomuus ja uupumus ajavat umpikujaan, jossa ei ole enää mitään hyvää: ei valoa, ei toivoa eikä luottamusta siihen, että tästäkin selvitään. Voimattomuus ajaa pahimmillaan tilanteeseen, jossa omasta työstä on mahdotonta löytää enää kipinää. Ratkaisu piilee voimaantumisessa: minä jaksan, kun minulla on jotain, mistä ammentaa, askelmerkkejä ainakin yksi eteenpäin, työkaluja takataskussa, keinoja seuraavaan päivään ja tukea ympärillä.

Luennoistani on tullut hyvää palautetta, ja opettajat ovat kokeneet saaneensa arjessa tarvittavia keinoja ja työkaluja. Moni on toivonut työkalupakkia kirjaksi, ja nyt se on tässä. Työkalupakki kuvaa ajatustani ideoiden laatikosta, josta voi ammentaa työhön uusia ja toimivia työkaluja.
Maria Matilainen

KM Maria Matilainen on kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, erityisopettaja ja psykologian aineenopettaja. Nykyään hän tekee työtä lasten psykoterapeuttina omassa yrityksessään ja tapaa paljon neurokirjon lapsia ja nuoria sekä tekee tiivistä yhteistyötä koulujen kanssa.

  • 2. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-335-3
  • Nidottu, 325 sivua
  • Tilausnumero 100088278

Arvostelut kirjasta Neurokirjon oppilas

Neurokirjon oppilaiden määrä lisääntyy koko ajan ja heitä sijoitetaan jatkuvasti heidän erityisille tarpeilleen sopimattomiin suureneviin luokkiin. Tällainen perusteos on todella hyvä lisä aivan jokaisen opettajan ymmärryksen lisäämiseksi.

- Tarja

Loistava kirja!

Todella käytännönläheinen opus täynnä asiaa!

- Linda

Käsikirjaksi!

Sain kirjasta paljon ymmärrystä neurokirjon oppilaiden kohtaamista haasteista. Anti ei jää pelkkään ymmärryksen lisääntymiseen, vaan opus tarjoaa runsain mitoin koeteltuja keinoja ja menetelmiä koulu ja toiminta-arkeen. Toivon, että kirja löytäisi tiensä myös lastensuojelun ammattilaisten käsiin samoin kuin muidenkin lasten ja nuorten kanssa työskentelevien hyppysiin. Saat ihan varmasti tästä kirjasta tukea pohdintoihisi ja keinoja kokeiltavaksi työskenteli sitten kotikoulussa, sairaalakoulussa tai jossain muussa koulussa neurokirjon piirissä. Myös vanhemmat hyötyvät tästä lempeästä ja rohkaisevasta kirjasta. Kirjassa on tilaa on myös omille pohdinnoille. Kiitokset kirjoittajalle!

- Tii

Erinomainen kirja

Käytän kirjaa käsikirjamaisesti saadakseni tietoa neuropulmista. Erinomainen kirja hyödyntää esimerkiksi oppilashuoltoryhmän työssä.

- Jari

Kerrankin teos, josta saa työhön apuja.

- Pirjo

Tämä on kirja, mikä jokaisen tulisi lukea! Kirja antaa tietoa ja käytännöllisiä keinoja laajasti ja monipuolisesti. Perusvire on koko ajan positiivinen. Mahtavana pidin sitäkin näkökulmaa, että on muistettava oma jaksaminen. Keinoja annettiin myös siihen. Paitsi että kirja sisältää paljon asiaa, koin kirjan lukemisen myös voimaannuttavana kokemuksena. Upea kirja!

- Kirsi

Yksi Lempi kirjoistani !

Tämä kirja kuuluu yksiin lempi kirjoistani. Erityisluokan opettajana tämä kirja on hyödyllinen opus. Olen saanut kirjasta paljon hyötyä, suosittelen

- Hanne

Käytännönläheinen self-help-opas, johon voi helposti palata aina tarpeen vaatiessa!

- Veo

Erityislapsen muman kommentti

Kirjan avulla olen saanut vahvistusta moneen lapsenlapseni käyttäytymisen ongelmien pohdintoihin ja niiden ratkaisuyritysten toteuttamiseen. Mumana olen ollut usein ymmällä, miten ohjaisin esikoululaista itsenäiseen rauhalliseen puuhailuun ohjatun tilanteen jälkeen. Kirja on avannut ymmärrystäni siirtymätilanteen vaikeudesta ja antanut arvokkaita vinkkejä tilannetta helpottamaan. Myös vanhemmille tärkeä teos!

- Anne

Hyvin kirjoitettu

Mainio opus paitsi opelle myös perhearjen pyörittäjälle :)

- Opeope

Ymmärrystä kotiin ja kouluun

Voin suositella lämpimästi kaikille neurokirjon lasten ja nuorten parissa toimiville. Luin kirjan yhdellä istumalla. Kirja yhdistettynä Marian loistaviin koulutuksiin ja Instagram-postauksiin luovat tietoisuutta ammattitaitoisella ja lempeällä tavalla.

- Minna

Hyvä kirja!

Kirja on hyvä perusteos jokaisen opettajan ja ohjaajan työhön!

- Piia

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.