Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Eläinten hoivassa
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 34,90 €
JÄSENELLE 31,40 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2023
  • ISBN 9789522889805
  • Sidottu, 317 sivua
  • Tilausnumero 636587382

Anna-Kaisa Pitkänen

Eläinten hoivassa

Eläimet mielenterveyden tukena

Kissa tassuttelee lukkiutuneeseen tilanteeseen. Se puskee päätään ahdistuksesta vapisevan tytön jalkaan. Pyytää ja suorastaan kerjää rapsutusta. Tule, se pyytää meitä mukaan, mennään, sanoo aikuinen. Pieni hymyn tapainen näkyy lapsen suupielissä.

Turvaa, rauhoittumista, huolenpitoa, elämäniloa - eläimet voivat tarjota meille paljon myönteisiä kokemuksia, kuten jokainen lemmikin omistaja tietää. Eläimiä käytetään entistä useammin tukena myös psykoterapiassa ja mielenterveystyössä. Ne synnyttävät myönteistä vuorovaikutusta, sitouttavat ja haastavat työskentelyyn inhimillisten tunteiden ja ajatusten parissa.

Psykologi Anna-Kaisa Pitkänen esittelee teoksessaan eläinten merkitystä psyykkiselle hyvinvoinnille ja psyykkisten ongelmien hoidossa. Kirja tarjoaa ensimmäisenä suomalaisena teoksena kokonaiskuvan eläinavusteisesta psykoterapiasta, jota voidaan käyttää esimerkiksi traumaperäisen stressihäiriön, autismin kirjon ja tarkkaavuuden häiriöiden kuntoutuksessa. Vuorovaikutuksessa eläimen kanssa voimme tavoittaa myös sellaisia kokemuksia, joille ei vielä ole sanallista ilmaisua.

Eläinten hoivassa sopii niin ihmisen ja eläimen vuorovaikutuksesta, psyykkisestä hyvinvoinnista kuin eläinavusteisista hoitomuodoista kiinnostuneille. Pitkänen tekee työtään erityisesti hevosten mutta myös lampaiden, kanojen ja kissojen avustuksella.

Anna-Kaisa Pitkänen on psykologi. Hän on työskennellyt psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa. Tällä hetkellä hän toimii itsenäisenä ammatinharjoittajana Hyvinkäällä. Hän valmistuu kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutiksi keväällä 2023 ja ratsastusterapeutiksi Ypäjän hevosopistosta 2024. Pitkänen on ammatiltaan myös toimittaja ja kirjoittanut aiemmin kirjat Hevosvoimia. Hyvää oloa hevosharrastuksesta (2008) ja Omalaatuinen ystäväni (2012)

  • 2023
  • ISBN 9789522889805
  • Sidottu, 317 sivua
  • Tilausnumero 636587382

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.