Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Hoidanko oikein?
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 45,00 €
JÄSENELLE 38,00 €
LIITTYMISHINTA 4,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2013
  • ISBN 978-952-451-577-1
  • Nidottu, 304 sivua
  • Tilausnumero 636837621

Gustaf Molander

Hoidanko oikein?

Eettinen kuormitus hoito- ja hoivatyössä

"Harvapuheinen miespotilas tiuskasi äkäisesti: ’Sä oot liian nopee!’. Se pysäytti. Huomasin, että olin ollut liukuhihnalla hänen kanssaan ja varmaan monen muunkin kanssa. Ehkä syynä on takaraivossa oleva paine, että näitä potilaita on aika paljon."

Hoito- ja hoivatyön tekijät joutuvat usein tilanteisiin, joissa he kokevat, että he tekevät väärin, tekevät sitten miten tahansa. Työ käy raskaaksi, jos eteen tulevat päätökset herättävät toistuvasti omantunnontuskia. Lopulta itsesyytökset ja mureneva ammatillinen itsetunto voivat johtaa uupumiseen.

Tässä kirjassa hoito- ja hoiva-alan työntekijät kertovat vaikeista päätöksistä ja huonosta omastatunnostaan. Kirja perustuu aitoihin tilanteisiin, jotka ovat tapahtuneet terveyskeskusten vuodeosastoilla, vanhainkodeissa ja yksityisissä palvelutaloissa eri puolilla Suomea.

Huojentava teos herättää sinut kuuntelemaan omaatuntoasi ja antaa sinulle voimaa nostaa eettiset valinnat ja toimintatavat yhteiseen keskusteluun työyhteisössä. Samalla se lisää itsetuntemustasi ammattilaisena. Kirjan esimerkkien avulla opit käsittelemään eettistä stressiä ja omantunnon kannalta ongelmallisia tilanteita. Mukana on käytännöllinen itsearviointimenetelmä, jonka avulla jokainen voi tunnistaa ja seurata oman eettisen kuormansa painopisteitä.

Terapeuttinen ja avartava lukukokemus on tärkeä jokaiselle työpaikalla hoitoon osallistuvalle ja sitä suunnittelevalle, sillä kirja tekee näkyväksi työn todellisuuden ja avaa keskustelun auttamistyön vaikeista valintatilanteista.

Miksi omatunto kolkuttaa niin usein? Et ole yksin, myös muut hoito- ja hoivatyössä miettivät oikeaa tapaa toimia. Muun muassa nämä aiheuttavat syyllisyyttä:
— kiireen takia hoitamatta jättäminen
— kipulääkityksen tarpeen arviointi
— vanhuksen syöttäminen ja syömättömyyden hyväksyminen
— lähettäminen jatkotutkimuksiin ja hoitoon
— lääkityksestä luopuminen.

Gustaf Molander on sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri, psykologi ja sosiaaligerontologian sekä tanatologian dosentti. Kirjan loppusanat on kirjoittanut hoitotieteen ja gerontologisen hoitotieteen dosentti, terveydenhoitaja Pirkko Routasalo.

  • 1. painos, 2013
  • ISBN 978-952-451-577-1
  • Nidottu, 304 sivua
  • Tilausnumero 636837621

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.