Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Motivaatiotarrataulu - Kukkaset
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 10,00 €
JÄSENELLE 9,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2021
  • peli
  • Tilausnumero 100082481

Motivaatiotarrataulu - Kukkaset

Leikkien Motivaatiotarrataulussa on A2-kokoinen juliste, jossa on kuvattuna kolme kaunista kukkaa. Kukissa on 10, 15 ja 20 terälehteä. Terälehtien paikat ovat kuitenkin tyhjiä. Tavoitteena on saada erilaisia tehtäviä suorittamalla kaikkiin kukkiin ihanat tarraterälehdet. Settiin sisältyy 45 tarraa eli terälehdet kaikkiin kolmeen kukkaan. Julisteen yläosassa on myös tila lapsen omalle nimelle.

Sopikaa yhdessä lapsen kanssa tehtävä ja kirjoittakaa se valitsemanne kukan keskelle (esim. hampaiden pesu). Valitkaa kukka sen mukaan, kuinka monta kertaa tehtävä tulee suorittaa (10, 15 tai 20). Aina kun lapsi on tehnyt sovitun tehtävän, saa hän liimata kukkaan yhden terälehtitarran. Monelle lapselle tarra ja sen liimaaminen paikalleen on motivoivaa ja palkitsevaa, mutta halutessanne voitte sopia yhdessä myös palkinnosta, jonka lapsi saa, kun kukassa ovat kaikki terälehdet. Yhdessä sovitun palkinnon voi kirjata kukan keskelle tavoitteen perään.

Julisteessa on kolme kukkaa. Voitte kerätä tarroja vain yhteen kukkaan ja määritellä uuden tavoitteen toiseen kukkaan, kun edellinen tavoite on saavutettu. Erilaisia tavoitteita voi olla samanaikaisesti myös kaksi tai kolme, jolloin useampaan kukkaan kerätään terälehtiä samanaikaisesti. Lapsen kanssa voidaan sopia myös yhdestä isommasta tehtävästä, jota tavoitellaan kolmessa eri vaiheessa välitavoitteiden kautta.

Hauska Leikkien Motivaatiotarrataulu sopii kaikenikäisille!

Ikäsuositus: yli 3-vuotiaille
Juliste: A2-koko (42 x 59,4 cm)
Tarra-arkki: A4, 45 tarraa


Motivoi lasta oppimaanMotivaatio on tärkeä tekijä uusien taitojen opettelussa. Motivaatiota lisää, kun oppimisesta tehdään hauskaa. Leikkien Motivaatiotarrataulu on erinomainen väline, jonka avulla uuden taidon harjoitteleminen tulee lapselle konkreettisemmaksi. Montako tarraa olen jo saanut? Motivaatiotarratauluun lisättävä tarra jokaisesta harjoituksesta, sovitusta käyttäytymisestä tai toiminnasta toimii palkitsevana välitavoitteena kohti isompaa palkintoa. Tavoitteet ja palkinto kannattaa sopia yhdessä lapsen kanssa. Näin lapsen on helpompi sitoutua uuden asian harjoitteluun ja kokea, että hän voi itse vaikuttaa siihen.

Ulkoinen ja sisäinen motivaatio


Ulkoisen motivaation lisäksi on tärkeää muistaa sisäinen motivaatio. Ulkoinen motivaatio on kiinni saadusta palkinnosta (kehu, tavara tms.) tai rangaistuksen pelosta (esim. moite). Sisäinen motivaatio kumpuaa lapsen omasta innostuksesta tai halusta. Sisäisen motivaation herättelemiseen lapsi tarvitsee aikuisen apua. Aikuinen voi auttaa lasta ajattelemaan itse, miettimään miksi jotakin tehdään? Miksi on hyvä kerätä lelut pois leikkien jälkeen? Miksi jokainen perheenjäsen vie omat astiansa tiskikoneeseen? Tällaiset ohjaavat kysymykset kannustavat lasta keksimään itse ratkaisuja ja huomaamaan toimintansa hyödyt. “On mukava aloittaa uusi leikki, kun edellisen leikin lelut ovat pois tieltä. Kun jokainen tekee oman osuutensa kotitöistä, jää enemmän aikaa vaikkapa yhteiseen lukuhetkeen.”

Sisäistä motivaatiota tukee myös, kun aikuinen huomioi lapsen toimintaa myös sanallisesti. Erityisen tärkeää on auttaa lasta huomaamaan oma edistymisensä. “Huomaatko, että vaikka hävisit pelin ja sinua harmitti, et alkanut heitellä tavaroita.” “Muistit viedä itse astiasi tiskikoneeseen, hyvä.”

  • 2021
  • peli
  • Tilausnumero 100082481

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.