Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Taakka vai turva?
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 32,90 €
JÄSENELLE 29,60 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2023
  • ISBN 9789523546554
  • Sidottu, 263 sivua
  • Tilausnumero 100088650

Aino Juusola

Taakka vai turva?

Mitä kannan mukanani menneiltä sukupolvilta

Minkälaista tarinaa itsestäsi kannat mukanasi? Entä millainen on sukusi ja perheesi tarina ja miten se elää sinussa? Onko sinua kuvattu pienenä ujoksi ja araksi - tai villiksi ja hankalaksi? Oletko saanut suvultasi mallin yksin pärjäämisestä vai toisiin tukeutumisesta?

Aino Juusola kutsuu teoksessaan sanallistamaan näitä usein tiedostamattomiakin suhtautumistapoja, uskomuksia ja toimintamalleja. Sukupolvelta toiselle kantautuu itseymmärrykseemme monesti paljon sellaista, joka ei palvele meitä tänä päivänä - kuluttavia tunteita ja rajoittavia toiminnan tapoja. Toisaalta näkymättömänä perintönä voi saada myös paljon hyvää ja säilyttämisen arvoista.

Kun tulemme tietoiseksi näistä tarinoista, tunteista ja malleista, voimme pohtia mitä haluamme säilyttää, mitä muuttaa ja mistä päästää irti. Emme ole historiamme vankeja, vaan voimme kirjoittaa tarinamme uudelleen, löytää sisäisen turvan ja myötätunnon.

Aino Juusola on trauma- ja kriisiterapiaan erikoistunut psykologi ja psykoterapeutti. Hän on julkaissut aiemmin teoksen Jutellaanko? Miten käsitellä lapsen kanssa vaikeita asioita (2021).

  • 2023
  • ISBN 9789523546554
  • Sidottu, 263 sivua
  • Tilausnumero 100088650

Arvostelut kirjasta Taakka vai turva?

Taakka vai turva? -kirja on nimensä veroinen työkalu suvun, perheen ja oman itsensä menneisyyden ja merkityksen pohdintaan. Kirja on antanut itselle paljon pohdittavaa, mutta myös antanut paljon hyviä keskusteluaiheita, joita ottaa käyttöön asiakkaiden kanssa!

- Saku

Ajatuksia herättävä

Sain kirjasta käytännön vinkkejä työhöni..herätti ajatuksia myös omasta elämästä ja auttoi näkemään asioita toisella tavalla. Suosittelen!

- Wiltsu79

En ole itse kirjaa lukenut vielä. Hankin sen läheiselleni siitä syystä, josko hän voisi saada uutta näkökulmaa ja ehkä jopa avattua asioita menneisyydestään. Toivottavasti hän saa siitä helpotusta elämäänsä ja sen ymmärtämiseen. Hän on maininnut, että kirja alkoi puuduttavasti, mutta eteenpäin lukiessa on muuttunut yhä mielenkiintoisemmaksi. Aion vielä lukea itsekin kyseisen kirjan.

- Pirjo

Hyviä työkaluja niin oman, kuin asiakkaidenkin kanssa tapahtuvaan elämänhistorian läpikäyntiin. Erilaiset elämäntapahtumat ja menneiden sukupolvien taakat voivat heijastella todella paljon arjessamme, kirja auttaa tiedostamaan sellaista mitä emme välttämättä vielä ole tiedostaneet.

- Nina

Vaikuttaa mielenkiintoiselta jo nyt. Kirja on vielä kesken, mutta pisti jo nyt puoleen väliin päästessä pohtimaan omalta osalta lapsuuttaan ja vanhempien välistä suhdetta. Toivon että avaisi uusia ikkunoita ja toisi oivalluksia kun luen eteenpäin.

- Jansku73

Ylisukupolvisuus ja sen mukana kulkeneet sukumme tarinat sekä toimintatavat ovat kiinnostaneet minua aiheena jo pitkään. Kirja oli selkeä ja helppolkuinen. Sain oivalluksia ja ymmärrystä lisää omaan tarinaani. Ja uskon että tämä tulee auttamaan myös asiakkaitani jatkossa. Suosittelen!

- Sartsa

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.