Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme

Ilmoittaudu mukaan syksyn ilmaiswebinaareihin!


Varaa paikkasi syksyn työhyvinvointiwebinaarisarjaan! Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Zoomin sivulla. Webinaarit toteutetaan yhteistyössä Tuuma-kustannuksen kanssa.

Osasta webinaareja tulee tallenne kirjakerhomme jäsenille. Tallenne löytyy tällöin sisäänkirjautumisen jälkeen verkkopalvelusta sekä Oma tili -osiosta Jäsenedut-kohdan alta.


Työhyvinvointiwebinaarisarjan osa 2/3: Näin tuet mielesi palautumista arjessa

Torstaina 16.9. klo 18-19 Zoomissa


Onko kelausnappi jumissa? Eikö lepokaan tunnu kohentavan kuormittunutta oloa?

Tässä webinaarissa PsM Anniina Virtanen kertoo tutkimustietoon pohjaten, miten voit konkreettisesti edistää palautumistasi arjessa. Psykologinen palautuminen auttaa elpymään työn rasituksista ja tavoittelemaan tasapainoa työn ja muun elämän välillä. Onnistunut palautuminen katkaisee stressin kasaantumisen kehän ja ehkäisee uupumusta ja muita pitkittyneeseen stressiin linkittyviä terveyden ja hyvinvoinnin ongelmia. Se voi myös auttaa parantamaan suorituskykyä ja hyvinvointia silloinkin, kun voit jo ihan hyvin. Palautuminen ei ole vain työkyvyn ylläpitoa ja ongelmien ennaltaehkäisyä, vaan se voi auttaa elämään kokonaisuudessaan onnellista ja merkityksellistä elämää.

Anniina Virtanen on Työterveyslaitoksella tutkijana työskentelevä psykologi, joka tekee väitöskirjatutkimusta psykologisesta palautumisesta. Häneltä ilmestyy syyskuussa teos Psykologinen palautuminen, joka tutustuttaa sinut psykologisen palautumisen perusteisiin ja palautumista edistäviin kokemuksiin.

Ilmoittaudu mukaan tästä>>


Työhyvinvointiwebinaarisarjan osa 3/3: Mielen hyvinvointi - miten voit auttaa itse itseäsi?

Torstaina 7.10. klo 18-19 Zoomissa


Haluaisitko oppia ohjaamaan itseäsi elämän aallokoissa ja tietää, mitkä asiat vaikuttavat mielesi hyvinvointiin?

Yleensä hyvinvoiva ihminen muun muassa pystyy säätelemään tunteitaan kohtalaisessa paineessakin, näkee enemmän kuin yksi tai kaksi vaihtoehtoa pulmatilanteissa, osaa toimia tilanteeseen sopivalla tavalla ja isommassa mittakaavassa onnistuu myös hiljalleen ohjaamaan elämäänsä suuntaan, jota voi itse pitää arvokkaana ja hyvänä. Siitä huolimatta kurja olo ja psyykkinen oireilukin voi ajoittain nostaa päätään, ja tarvitaan täsmäkeinoja tilanteen helpottamiseen.

Tässä webinaarissa kuulet, miten voit hyödyntää lyhytterapeuttista itsehoitoa oman elämäsi tutkimiseen ja toistuvien asioiden havaitsemiseen. Kun näet, mitä pinnan alla tapahtuu, sinun on paljon helpompi huomata, mitä voisit tehdä toisin. Monien tavallisten oireiden ja ongelmien takana ei ole sen kummempaa kuin piintyneitä käsityksiä omasta itsestä ja elämästä ja paikoilleen juuttuneita, tilanteesta toiseen samanlaisina toistuvia selviytymisen keinoja

Webinaarin vetävät PsL Liisa Uusitalo-Arola ja PsT Katri Kanninen, jotka ovat kognitiivis-analyyttisia (KAT) kouluttajapsykoterapeutteja. He ovat jo pitkään kehittäneet lyhytpsykoterapeuttista työskentelytapaa, joka käynnistää pysyvän muutoksen parempaan. Heiltä ilmestyy lokakuussa teos Terapian tarpeessa? - Lyhytterapeuttinen itsehoito.

Ilmoittaudu mukaan tästä>>Välitämme myös kouluttajia tilauksesta!

Monet koulutukset järjestyvät myös webinaarina, jolloin tarvitset vain jonkin webinaarialustan, kuten Teamsin. Koulutuksia järjestyy muun muassa tunnetaidoista:

Mari Seppänen: Tunnetaidot voimavarana sosiaali- ja terveysalalla


Miten voidaan käsitellä arjen asiakastyössä koettua stressiä ja kuormitusta? Millainen merkitys tunnetaidoilla on niin asiakkaiden kuin kollegoiden kohtaamisessa? Miten työn merkitykselliseksi kokeminen vaikuttaa työmotivaatioon ja työhön sitoutumiseen? Varaa työyhteisöllenne sairaanhoitaja (AMK), TtM ja tohtorikoulutettava Mari Seppäsen tunnetaitoja käsittelevä koulutus!

Mari kouluttaa myös erilaisista hoitotyön aiheista, kuten lääkehoidosta.

Lue lisää >>

Liisa Ahonen: Ratkaisuja haastaviin kasvatustilanteisiin ja Tunnekasvatus

KT, kasvatuskonsultti Liisa Ahonen tarjoaa Ratkaisuja haastaviin kasvatustilanteisiin -koulutuksessa käytännönläheistä tietoa ja ohjeita, kuinka haastaviin kasvatustilanteisiin voidaan tarttua päiväkodin arjessa.

Tunnekasvatuskoulutuksessa taas saatte runsaan tietopaketin lapsen sosiaalis­-emotionaalisesta kehityksestä ja sen tukemisesta konkreettisten, kokemuksellisten harjoitusten avulla.

Lue lisää >>

 Julia Pöyhönen: Näin lapsi oppii tunnetaitoja!

PsM, lasten kehitykseen ja vanhemmuuden tukemiseen erikoistuneen psykologi Julia Pöyhösen tunnetaitokoulutuksessa saatte keinoja lasten tunnetaitojen kehittymisen tukemiseksi. Koulutuksessa käydään läpi myös Fanni-tunnetaitosarjan harjoituksia.

Lue lisää >>


 
Jos haluat järjestää koulutuksen työyhteisöllenne, ota minuun yhteyttä!

Kerro viestissäsi, millaista koulutusta tarvitsette, mahdollinen toivottu ajankohta, koulutuksen kesto, paikkakunta ja arvioitu osallistujamäärä. Selvitän, löytyykö meiltä aiheeseen sopiva kouluttaja, ja kouluttajan löytyessä teen sinulle tarjouksen.

Mari Puttonen
Koulutuskoordinaattori
Sosiaali- ja terveysalan Tietopalvelu
mari.puttonen(at)sosiaalialantietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.