Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Virhusaaren seikkailut - Mukaansatempaavia tunnetaidetehtäviä
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 37,00 €
JÄSENELLE 31,50 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-316-2
  • Nidottu, 173 sivua
  • Tilausnumero 100083817

Maarit Kerminen

Virhusaaren seikkailut - Mukaansatempaavia tunnetaidetehtäviä

Sukella tunnetaitojen maailmaan taidekasvatuksen avulla!

Pieni Virhu on ihmeellisen Virhusaaren ainoa asukas ja hirvittävän yksinäinen — mutta kun Kuu lahjoittaa hänelle maagisen taikapeilin, ilmestyy Virhun luokse yhtäkkiä jos minkämoista olentoa. Seuraa ihanaa ja kutkuttavaa yhdessäoloa uusien ystävien kanssa, iloa, naurua ja seikkailuja, mutta myös pahastumista, riitelyä ja kateutta. Kuten meidän kaikkien, on Virhun ja hänen ystäviensä opittava, kuinka luovia niin ihanien kuin vaikeidenkin tunteiden kanssa, jotta kaikki ei menisi mullin mallin.

Virhusaaressa seikkailevat myös vauhdikas ja kaveritaitoja harjoitteleva Hööpeli, helposti tulistuva Mörtty, herkkä ja tunteikas Parku Jooseppi, arka ja hiljainen Piitu Pikkarainen, musiikkia ja tanssia rakastava neiti Klarinetta, tomera ja ystävällinen Virhuliina, ilkikurinen noita Naavapää sekä hassut, pienet surinat. Taikapeilin avulla tarinoihin pääsevät sukeltamaan myös kirjan lukijat eli lapset. He auttavat selvittämään erilaisia eteen tulevia pulmia sekä kaverisuhteisiin liittyviä haasteita.

Virhusaaren seikkailut — Mukaansatempaavia tunnetaidetehtäviä on varhaiskasvatuksen sekä esiopetuksen opettajille suunniteltu tehtäväkirja, jossa tunne- ja ihmissuhdetaitoja harjoitellaan monipuolisten taideharjoitusten kautta. Tehtäviä tukevat upeasti kuvitetut sadut, jotka osallistavat oppilaita. Sadut luovat maailman, jossa on turvallista opetella ja tutustua kaikkiin arjessa koettuihin tunteisiin.

Voit käyttää kirjan tarinoita joko pöytäteatteriesitysten pohjana tai lukea ne lapsille sellaisinaan. Tarinat ja niihin upotetut pienet tehtävät osallistavat lapset pohtimaan eri tunteita sekä kaveritilanteita heidän arjessaan. Kirjan liitteinä olevat paperiset Virhusaaren hahmot sekä esineet elävöittävät pöytäteatteriesityksiä ja innostavat lapset leikkimään ja keksimään omia tarinoitaan. Jokaiseen tarinaan sisältyy myös ohje siihen liittyvään taidetuokioon, jonka menetelmät nousevat esiopetus- ja varhaiskasvatussuunnitelman tavoitteista. Kirjassa esitettyjen taidetuokioiden avulla pyritään tukemaan lapsen tunnetaitoja, itsetuntoa sekä luovaa ilmaisua.

Toivon, että Virhusaaren seikkailut voisivat antaa helposti lähestyttäviä työmenetelmiä taiteen hyödyntämiseen tunne- ja vuorovaikutuskasvatuksessa lasten kanssa. Toivon myös, että se innostaisi lapsia ja aikuisia hyppäämään mielikuvituksen maailmaan ja antaisi ihania onnistumisen kokemuksia jokaiselle.
Maarit Kerminen

Maarit Kerminen on varhaiskasvatuksen opettaja, taidekasvattaja ja yhteisöpedagogi. Virhusaaren seikkailut on hänen esikoiskirjansa, joka on syntynyt hänen kehittämiensä tunnetaitoja vahvistavien taidepajojen pohjalta.

Esimerkkiharjoitus:Esimerkkikuva:


  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-316-2
  • Nidottu, 173 sivua
  • Tilausnumero 100083817

Arvostelut kirjasta Virhusaaren seikkailut - Mukaansatempaavia tunnetaidetehtäviä

Loistava tapa harjoitella lasten kanssa tunne- ja kaveritaitoja. Tarinat ovat mukaansatempaavia ja välikysymykset/tehtävät osallistavat lapsia. Tarinoihin liittyvät kuvat myös helposti kirjan takana liitteinä, jolloin tarinoita voi lukea myös pöytäteatterimaisesti. Parasta on, että jokaisen tarinan jälkeen on ohjeet tarinan käsitteleen taiteen keinoin, jolloin tulee myös tutustuttua monipuolisesti erilaisiin kuvataiteen tekemisen tekniikoihin ja materiaaleihin.

- Henna

suosittelen

Käytän eskarissa VALMO-lasten kanssa. Tarinan kerron ja rakennan yhdessä pöytäteatterina lasten kanssa. Kirjan takana on hyvät liitteett, joista saa perusaineksen pöytäteatteriin. (Ainoa miinus on, että ne voisi paremmin ilmoittaa ne liitteet mihin lukuin tulevat) Kädentaitotehtävät sopivat todella hyvin tunteista käsittelyyn.

- Heidi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.