Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Tunnetaidot voimavarana + Näin selviät tiimin jäsenenä -paketti
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 78,00 €
JÄSENELLE 66,30 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • Nidottu
  • kirjapaketti
  • Tilausnumero 100085666

Mari Seppänen

Tunnetaidot voimavarana + Näin selviät tiimin jäsenenä -paketti

Paketti sisältää kirjat:

Tunnetaidot voimavarana
Opas sosiaali- ja terveysalalle


Viekö tunteiden mukaan toimiminen sinua haluttuun suuntaan vai ei? Tunnetaidot ovat korvaamaton työväline erityisesti ihmisten parissa työskenteleville.

Tutkimukset osoittavat, että tunneälykkäät hoitajat selviytyvät ja jaksavat työssään muita hoitajia paremmin. Tunnetaidot auttavat ottamaan etäisyyttä omiin tunteisiin ja arvioimaan, miten kannattaa toimia. Tunnetaitoja voi harjoitella, ja hyvistä tunnetaidoista muodostuu merkittävä voimavara myös omalle jaksamiselle.

Tunnetaitojen avulla voi ymmärtää omien tunteiden merkitystä, säädellä kuormittavia tunteita ja suhtautua toisten kokemiin tunteisiin rakentavasti. Tunteiden havaitsemisessa ja tunnistamisessa auttaa oman kehon reaktioiden havainnointi sekä niiden hyväksyvän kohtaamisen harjoittelu.

Teos ohjaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia tunnistamaan työtä ohjaavia tunteita. Kirjassa on käytännössä hyväksi havaittuja harjoituksia, joiden avulla voi vahvistaa tunnetaitojaan. Mukana on myös arjen esimerkkejä erilaisista vuorovaikutustilanteista.


Näin selviät tiimin jäsenenä
Tunnetaidot työkaluna sosiaali- ja terveysalalla


Vaikka sosiaali- ja terveysalan yksittäisissä asiakastapauksissa luovuus on monesti paikallaan, erinäiset päätökset ja linjaukset tehdään tiimeissä. Tiimityössä tarvitaan tiimiälyä, tunneälyä ja kohtaamisen taitoja. Kun kunkin vahvuudet saadaan tiimissä näkyviksi, ryhmä muodostuu enemmän kuin osiensa summaksi.

Monissa työyhteisöissä istutaan aiempaa harvemmin alas yhdessä. Kun asioista ei keskustella avoimesti, tiimityö ei toimi eikä haastavien tilanteiden käsittely suju. Moni tiimi kärsii myös vuorovaikutustaitojen puutteesta. Miten omaa tunneälyään voi kehittää? Miten kunkin vahvuudet saadaan tukemaan tiimin toimivuutta? Miten tiimi saadaan toimimaan innostuneesti yhteisen tavoitteen eteen?

Tämän kirjan avulla sosiaali- ja terveysalan ammattilainen pääsee tutkimusmatkalle niin omaan rooliinsa tiimin jäsenenä kuin toimivan työtiimin rakennusaineisiin. Ymmärtämällä erilaisia mieltymyksiä ja työskentelytyylejä tiimin keskinäinen arvostus kasvaa. Kirjassa on teorian lisäksi hyväksi havaittuja harjoituksia ja arjen esimerkkejä erilaisista tiimitilanteista.

Sairaanhoitaja (AMK), TtM ja tohtorikoulutettava Mari Seppänen on työskennellyt sosiaali- ja terveysalalla vuodesta 1998 niin asiakastyössä kuin asiantuntijatehtävissä. Moninaisten työroolien myötä Seppänen on saanut tarkkailla tiimien toimivuutta useista näkökulmista. Hän on kirjoittanut suositun teoksen Tunnetaidot voimavarana — Opas sosiaali- ja terveysalalle (PS-kustannus 2021).

  • Nidottu
  • kirjapaketti
  • Tilausnumero 100085666

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.