Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Sosiaali- ja terveysalan Tietopalvelun suosituimmat TOP 10


PÄIVITETTY 15.9.2023

1. Seitsemän ja puoli oppia aivoista

Tiesitkö, että aivot eivät ole syntyneet ajattelua varten? Kurkkaa korvien väliin ja opi, kuinka aivosi oikeasti toimivat! Tässä kirjassa tunnettu neurotutkija Lisa Feldman Barrett hälventää mystiikkaa harmaan massan ympäriltä. Kirjan seitsemän lyhyttä ja yleistajuista kirjoitusta — sekä yksi tiivis tarina aivojen evoluutiosta — tarjoavat ajatusmaailmaa avartavan katsauksen neurotieteisiin. Kirjasta selviää, miten aivot ovat kehittyneet ja rakentuneet, miksi aivojen rakenteella on merkitystä ja miten sinunkin aivosi työskentelevät yhdessä muiden ihmisten aivojen kanssa ja luovat kaiken, mitä koet.

Tilaa tästä


2. Toipuva mieli

Teos johdattaa toipumisorientaation keskeisiin periaatteisiin. Lisäksi se tuo esille mielenterveyden parissa työskentelevien vaikuttajien ja kokemusasiantuntijoiden näkemyksiä suomalaisten mielenterveydestä ja toivottavista kehityssuunnista. Kirja on tarkoitettu mielenterveystyön ammattilaisille, mielenterveyden haasteista kärsiville ja heidän läheisilleen sekä kaikille mielenterveydestä ja sen tulevaisuudesta kiinnostuneille.


Tilaa tästä

3. Traumainformoitu työote

Kirjassa tarkastellaan muun muassa erilaisia elämänkriisejä, lapsuusajan haitallisia kokemuksia, lähisuhteissa koettuja väkivaltakokemuksia, traumatisoitumista, toipumisen edellytyksiä ja resilienssin tukemista arjessa. Teos tarjoaa vankan tietopaketin sosiaalityön, terveydenhuollon ja kasvatusalan ammattilaisille. Kirjan sisällöt rikastuttavat arjen työtä sekä vahvistavat ihmistyössä jaksamista.

Tilaa tästä


4. Vaietut tunteet

Näissä korteissa ei leijuta pehmeässä pastellissa, vaan tunnetilan niin vaatiessa huudetaan tuskasta ja kiroillaan. Kortit auttavat sanoittamaan tunteita, joita ei kehdata tai uskalleta sanoa ääneen. Kukin kortti antaa esimerkin siitä, mitä kyseistä tunnetta tunteva henkilö voisi sanoa tai jättää sanomatta, ja siten johdattelee korttien käyttäjää pohtimaan omakohtaisesti, mitä kortin tunne hänessä herättää. Kortteja voi käyttää omien kokemusten ja tunnetilojen sanoittamiseen niin yksin, läheisten kuin ammattilaisten kanssa.

Tilaa tästä

5. Nuoren adhd-opas

Tämä taitoharjoitteluun painottuva opas lisää tietoa ja ymmärrystä adhd:stä ja auttaa hyväksymään sen tuomia haasteita arjessa. Oppaan tehtävien avulla harjoitellaan tekniikoita muun muassa ajanhallinnan ja muistin tueksi sekä kirkastetaan omia tavoitteita ja suuntaa elämälle. Opas sopii nuorille, vanhemmille ja heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille. Sitä voidaan käyttää apuna myös nepsy-valmennuksessa ja erilaisissa kuntoutuksissa.

Tilaa tästä


6. Kertaterapia-kortit

Kertaterapia-kortit ovat kolmas osa Lyhytterapiainstituutin asiakashaastattelujen korttisarjaa. Kortit ovat kaksipuoleisia. Korttien toinen puoli antaa valmiit kysymykset asiakaskohtaamisiin, jotka toteutuvat käynti kerrallaan. Korttien toinen puoli selittää työntekijälle kysymysten tarkoitusta.

Tilaa tästä

7. Mitä luen

Tämä lukupäiväkirja kokoaa lukemasi kirjat yhteen, mutta samalla se haastaa sinua eri tavoin rikkomaan totuttuja lukemisen tapoja ja innostaa tarttumaan sellaisiinkin kirjoihin, joihin et ehkä tavallisesti tartu. Lukupäiväkirjassa on muun muassa rilaisia lukemiseen innoittavia seurantalomakkeita sekä jokaiselle kirjalle varattu oma sivu, johon voit kirjoittaa muistiin kirjan tiedot, arviosi siitä ja tärkeimmät ajatukset lukemastasi. Lisäksi saat käyttöösi monipuolisia lukuhaasteita, kirjassa on muun muassa tilaa Helmet-haasteen kirjaamiselle, tietokirjabingo ja eri vuosikymmenien kirjojen lukuhaaste.

Tilaa tästä


8. Sinä selviät!

Tehtäväkirja tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutkia, ilmaista ja selittää huoliaan ja keskustella niistä kanssasi. Hauskat väritys-, piirros- ja kirjoitustehtävät parantavat tunteiden ymmärtämistä ja rohkaisevat myönteiseen ajatteluun. Tehtäväkirja on mainio tapa saada kouluikäiset ajattelemaan tunteitaan ja puhumaan niistä asioista, jotka heitä vaivaavat. Kirja on suunnattu yli 7-vuotiaille.

Tilaa tästä

9. Ilkeät ihmiset

Miksi joku tahtoo pahoittaa toisen mielen, kiusata ja nöyryyttää? Ilkeys on vallankäyttöä, jonka taustalla voi olla monia syitä heikosta tunneälystä psyykkiseen häiriöön. Usein häijyt sanat ja teot kumpuavat kateudesta, katkeruudesta tai epävarmuudesta. Janne Viljamaa tutustuttaa teoksessaan ilkeyden moniin kasvoihin sekä neuvoo lukijaa pelastamaan oman nahkansa. Miten vastustaa työpaikan kiusaajaa? Kuinka suhtautua sovinistin tölväisyihin? Miten erottaa toimiva ihmissuhde myrkyllisestä suhteesta?

Tilaa tästä


10. Nepsy-opas

Opas tarjoaa tutkittua tietoa neuropsykiatrisista oireyhtymistä ja hyviä käytänteitä arjen eri tilanteisiin. Teosta elävöittävät kokemusasiantuntijoiden tarinat. Nepsy-opas toimii käsikirjanomaisena apuna arjen haastavien tilanteiden selvittämisessä. Kirja on toteutettu yhteistyössä Suomen Tourette- ja OCD-yhdistys ry:n kanssa.

Tilaa tästä

TILAA SUOSITUIMPIA ALLA:

HINTA 19,90 €
JÄSENELLE 14,90 €
HINTA 14,90 €
JÄSENELLE 13,40 €

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.