Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme

Sosiaali- ja terveysalan Tietopalvelun suosituimmat TOP 10


PÄIVITETTY 10.9.2021

1. Tunnefokusoitu psykodynaaminen lyhytpsykoterapia

Tunnefokusoitu psykodynaaminen lyhytpsykoterapia -uutuuskirjassa esitellään aktiivinen ja intensiivinen aikarajallinen psykoterapiamuoto, jonka ovat kehittäneet kirjan kirjoittajat. Terapeutin interventiot sisältävät psykodynaamisen ymmärryksen lisäksi lähestymistapoja erilaisista terapiamuodoista, erityisesti ISTDP-tekniikasta (intensive short term dynamic psychotherapy) mutta myös kognitiivisesta terapiasta. Terapian keskeinen ajatus on, että älylliset tulkinnat eivät ole riittävän tehokkaita terapian tuloksellisuuden kannalta. Tulkinnat eivät riitä vastarinnan voittamiseen, vaan tarvitaan vahvaa aitoa tunneyhteyttä ja terapeutin aktiivista työtä vastarinnan ja potilaalle haitallisten defenssien kanssa.

Tilaa tästä


2. Seireenien kutsu

Mistä addiktiot alkavat? Mikä altistaa ihmisen riippuvuudelle? Millainen on riippuvuudesta toipumisen tie? Näihin kysymyksiin pohtii vastauksia riippuvuusasiantuntija Matti Nokela, pitkän ammatillisen kokemuksensa myötä, kirjassaan Seireenien kutsu. Teoksessa syvennytään terveen ja epäterveen riippuvuuden luonteeseen tarkastellen niitä toipumisen näkökulmasta.

Tilaa tästä

3. Lujasti lempeä - Kalenteri 2022

Lujasti lempeä. Kalenteri 2022 on A5-kokoinen vuosikalenteri, joka auttaa havainnoimaan hyvän elämän tärkeimpiä asioita ja mielen taitoja. Kalenterisivuilla voi seurata omia voimavarojaan ja kirjata tärkeimpiä muistettavia asioita. Kuukausittaiset teematekstit ja harjoitukset käsittelevät tärkeitä mielen taitoja. Kalenterista löytyvät suomalaiset nimipäivät ja juhlapäivät sekä vuosisuunnitelma ja viikkopäivyri vuodelle 2022 että runsaasti muistiinpanotilaa omille pohdinnoille.

Tilaa tästä


4. Meitä on moneksi

Tämä kirja tarjoaa nykytutkimukseen perustuvia näkökulmia ihmisen persoonallisuuteen. Kirjassa kuvataan persoonallisuuden biologista perustaa ja tarkastellaan, miten geenit ja ympäristö vaikuttavat persoonallisuutemme kehittymiseen ja mitä ovat temperamentti ja persoonallisuuden piirteet. Lisäksi tarkastellaan persoonallisuutta myös hyvinvoinnin, voimavarojen sekä henkilökohtaisten tavoitteiden näkökulmasta ja pohditaan, miten tunteet ja käyttäytymisstrategiat ovat osa persoonallisuuttamme.

Tilaa tästä

5. Tunnetaidot voimavarana

Tunnetaidot ovat korvaamaton työväline erityisesti ihmisten parissa työskenteleville. Teos ohjaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia tunnistamaan työtä ohjaavia tunteita. Kirjassa on käytännössä hyväksi havaittuja harjoituksia, joiden avulla voi vahvistaa tunnetaitojaan. Mukana on myös arjen esimerkkejä erilaisista vuorovaikutustilanteista.

Tilaa tästä


6. Fanni ja kiukkuiset kaksoset

Vihaisena on vaikeaa toimia rakentavasti, sillä kiukun tunne yllyttää lasta hyökkäämään fyysisesti tai ilkeillä sanoilla. Toisen asemaan asettuminen on vaikeaa. Taito vetäytyä tunteiden kuumentuessa on tärkeä, jotta oppii hallitsemaan sitä, mitä tekee ja sanoo riidan aikana. Kirjan tarinan ja siihen liittyvien tehtävien avulla harjoitellaan rakentavaan riitelyyn tarvittavia taitoja: omien tunteiden ja tarpeiden sanoittamista, tunnesäätelyä ja anteeksi pyytämistä.

Tilaa tästä

7. Psykologinen palautuminen

Tämä kirja tarjoaa sinulle tutkimustietoon pohjautuen konkreettisia ideoita palautumisen edistämiseen. Pääset tutustumaan psykologisen palautumisen perusteisiin ja palautumista edistäviin kokemuksiin. Psykologinen palautuminen auttaa elpymään työn rasituksista ja tavoittelemaan tasapainoa työn ja muun elämän välillä. Onnistunut palautuminen katkaisee stressin kasaantumisen kehän ja ehkäisee uupumusta ja muita pitkittyneeseen stressiin linkittyviä terveyden ja hyvinvoinnin ongelmia. Se voi myös auttaa parantamaan suorituskykyä ja hyvinvointia silloinkin kun voit jo ihan hyvin.

Tilaa tästä


8. Psykopatian monet kasvot

Kirja pureutuu psykopatialle tunnusomaisiin käyttäytymispiirteisiin ja niistä seuraaviin vaikutuksiin elämässä. Nykyisin etualalla ovat geneettiset ja neurobiologiset tutkimukset, mutta myös kielteisillä lapsuudenaikaisilla kokemuksilla on oma merkityksensä. Toistaiseksi mitään vaikuttavaa hoitoa ei ole löydetty, mihin suurin syy on se, että asianomaisten oma motivaatio hoitoon puuttuu.

Tilaa tästä

9. Vapaaksi viiltelystä

Vapaaksi viiltelystä -kirjan tarkoitus on auttaa ymmärtämään, mistä viiltelyssä on kyse, mitä tarkoitusta se palvelee ja miksi siitä on joskus vaikea päästä eroon. Viiltelyä lähestytään tässä kirjassa useilla tavoilla teorian ja esimerkkien kautta. Pääpaino on kuitenkin harjoituksissa, joiden avulla viiltelijä voi päästä eroon riippuvuudestaan ja laajentaa viiltelyn kapeuttamaa elämäänsä.

Tilaa tästä


10. Yhteinen kieli

Kirja valaisee traumaa sekä yksilöllisellä että rakenteellisella tasolla. Se tarkastelee tunnehaavoja sosiaalityön, terveydenhuollon ja opettajan näkökulmista. Asiakkaiden, potilaiden ja oppilaiden traumakokemusten rinnalla kirja kannattelee ja tutkii myös työntekijöiden tunnehaavoja.

Tilaa tästäTILAA SUOSITUIMPIA ALLA:

JÄRJESTÄ: UUSIMMATNIMIHINTA

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.