Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Laura Karilaiselle kirjat ovat tuoneet ymmärrystä: "Elämä ei ole selviytymistaistelu."

Kirjoittanut: Jutta Vainio - 11.8.2021

Jäsenemme kertoo

”Ihmisten kohtaaminen on työni suola”, sanoo röntgenhoitaja Laura Karilainen. Hän nauttii tarinoista ja pienistä tapahtumista, joita hän kuulee ja näkee työpäiviensä aikana. Laura uskoo, että itse työ voi olla se voimaannuttavin tekijä jaksamisessa. ”Minulle on tärkeää saada tehdä työtä, jossa koen olevani hyvä. Tärkeää on myös esimiesten ja työkaverien tuki ja kannustus.”

Laura alkoi lukemaan kirjoja, kun elämä ajautui kriisiin ja hän halusi ymmärtää elämän aallokoita paremmin. Hänelle ei kuitenkaan riittänyt mututuntuma eikä internetin anti vaan Laura halusi ottaa asioista itse selvää ja lukea kunnon kirjoja. ”Etsin käsiini teoksia, jotka tukevat ymmärrystäni ympäröivää maailmaa ja ihmisiä kohtaan. Lukuintooni vaikutti myös perheenjäsenteni nepsy-piirteet — aloin ahmimaan tämän alan kirjallisuutta”.

Ammattikirjoja lukiessa nälkä kasvaa syödessä. ”Mitä enemmän luin kirjoja, sen isompi halu oli tutustua vielä laajemmin ammattikirjallisuuteen. Lukeminen sai minut löytämään vastauksia kysymyksiin ja aloin ymmärtämään ihmisten käyttäytymistä paremmin. Olen pystynyt asettumaan toisen ihmisen saappaisiin paremmin ja olen voinut osallistua keskusteluihin helpommin” , kuvailee Laura suhdettaan ammattikirjoihin.

Laura on myös huomannut, että palautuminen työn kuormituksesta on selvästi parempaa ammattikirjojen lukemisen ansiosta. Kun panostaa palautumiseen, jaksaminen kasvaa. ”Kotona arki rullaa paremmin kun kirjoista saadut vinkit ovat päässeet käyttöön.” Laura uskookin, että mitättömiltäkin tuntuvat muutokset voivat alkaa näkymään kokonaisvaltaisena hyvinvointina. ”Kirjat ovat tehneet elostani omannäköisempää ja toimivampaa. Elämä ei ole selviytymistaistelu. Se voi olla parhaimmillaan ihanaa ja juuri sinun näköistä.”


Laura on vastikään liittynyt Sosiaali- ja terveysalan Tietopalvelun jäseneksi. Eniten hän pitää valikoiman monipuolisuudesta. Myös kauden kirjat saavat kiitosta. ”Kauden kirjat ovat olleet mieluisia ja niiden tilaaminen samoin kuin peruminen on tehty helpoksi ja joustavaksi. Kauden kirjat ovat aina hyvässä tarjouksessa ja kirjoiksi on valikoitu uusia, mielenkiintoisia julkaisuja. Konsepti on kokonaisuudessaan mainio!”

LAURA KARILAINEN on röntgenhoitaja Lääkärikeskus Aavassa.
@kolmenkonnankaravaani


LAURA SUOSITTELEE ERITYISESTI NÄITÄ KAHTA TEOSTA:


Riikka Riihonen — Minna Koskinen — Mira Piituainen (kuv.): Kuinka kiukku kesytetään? — Lasten aggressiokasvatus

Uuvuksissa — Kirja sinulle, joka tahdot voimasi takaisin

LIITY JÄSENEKSI VAHVAAN PORUKKAAMME!


Jäsentemme tähtiarvio Sosiaali- ja terveysalan Tietopalvelusta kokonaisuutena
Lähde: Jäsentyytyväisyyskysely, kesäkuu 2021, vastaajia 313 kpl

Artikkelin avainsanat:

ammattikirjat, lukeminen, palautuminen, työhyvinvointi, jaksaminen, jäsenyys

Arkisto:

2024

2023

2022

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.