Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Katso ilmainen Mielen hyvinvointi - miten voit auttaa itse itseäsi? -webinaaritallenne

26.10.2021


Hyvä oloa ei voi ostaa, myydä eikä varmasti luvata, mutta sen edellytyksiä voi parantaa elämällä mielekästä elämää.

Yleensä hyvinvoiva ihminen muun muassa pystyy säätelemään tunteitaan kohtalaisessa paineessakin, näkee enemmän kuin yksi tai kaksi vaihtoehtoa pulmatilanteissa, osaa toimia tilanteeseen sopivalla tavalla ja isommassa mittakaavassa onnistuu myös hiljalleen ohjaamaan elämäänsä suuntaan, jota voi itse pitää arvokkaana ja hyvänä. Siitä huolimatta kurja olo ja psyykkinen oireilukin voi ajoittain nostaa päätään, ja tarvitaan täsmäkeinoja tilanteen helpottamiseen.

Alempana löytyvä webinaaritallenne kertoo, miten voi hyödyntää lyhytterapeuttista itsehoitoa oman elämä tutkimiseen ja toistuvien asioiden havaitsemiseen. Kun näkee, mitä pinnan alla tapahtuu, on paljon helpompi huomata, mitä voisi tehdä toisin. Monien tavallisten oireiden ja ongelmien takana ei ole sen kummempaa kuin piintyneitä käsityksiä omasta itsestä ja elämästä ja paikoilleen juuttuneita, tilanteesta toiseen samanlaisina toistuvia selviytymisen keinoja.

Webinaariin liittyvä uutuuskirja Terapian tarpeessa? antaa lyhytterapeuttisia keinoja itsehoitoon. Tämän kognitiivis-analyyttisen psykoterapian yhtenä tavoitteena on alusta asti ollut saattaa toipumisen työkalut asiakkaan omaan käyttöön. Mielen hyvinvoinnissa on paljon opittavaa, mutta mitään salaista siinä ei tarvitse olla. Kuka hyvänsä voi tehdä paljon oman hyvinvointinsa eteen ja vaikeuksiensa voittaamiseksi, kunhan käsissä vain on oikeat avaimet. Niinpä kirjan kirjoittajat haluavat tarjota parhaat tietonsa ja taitonsa kaikkien käyttöön. Melkein mikään ei ole niin jännittävää kuin sen oivaltaminen, miten oma mieli toimii. Oivallus kaipaa kuitenkin kumppanikseen harjoittelua ja testaamista, yritystä ja myös erehdyksistä oppimista.

Kirja esittelee myös hyödyllisen karttatyöskentelymenetelmän!

Webinaarin vetävät PsL Liisa Uusitalo-Arola ja PsT Katri Kanninen, jotka ovat kognitiivis-analyyttisia (KAT) kouluttajapsykoterapeutteja. He ovat jo pitkään kehittäneet lyhytpsykoterapeuttista työskentelytapaa, joka käynnistää pysyvän muutoksen parempaan. He ovat Terapian tarpeessa? -kirjan kirjoittajat.

TILAA KIRJA

Webinaarin näet tästä:


Artikkelin avainsanat:

webinaari, mielenterveys, lyhytterapia

Arkisto:

2024

2023

2022

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.